+31 6 15004303
contact@corcore.nl

Vacatures Klanten

het hart is de kern

WERVING, SELECTIE EN INTEGRATIE VAN MEDEWERKERS MET EEN BEPERKING

ACTUELE VACATURES


1. PRODUCT SPECIALIST

Wat maakt een customer journey onvergetelijk? Volgens ons gaat het om een klantgerichte mix van informatie en inspiratie. Klinkt simpel, maar het creëren van onvergetelijke customer journeys vereist veel skills. Zoals online marketing kennis en het vermogen om klantgerichte content te creëren die ook nog eens SEO-proof is. Plus het talent om klantwensen te spotten en analytische insights slim in te zetten. Heb jij die skills?

DE PRODUCT SPECIALIST is een ambitieuze, klantgedreven starter. Iemand die evidence based denkt en weet dat data vertelt wat klanten écht willen. Maar ook iemand die deze insights kan doorvertalen naar creatieve content (tekst, visuals) en customer journeys die klanten snel naar de juiste artikelen leiden. En iemand die beseft dat er niet één ‘perfecte’ customer journey bestaat, maar minimaal 6.5 miljoen. Want elke klant is uniek.

DE PRODUCT SPECIALIST is, kortom, een klantdenker. Maar wel een klantdenker die weet welke content zoekmachines blij maakt. En hoe groot de bijdrage van SEO is. Bovendien vindt onze Product Specialist het tof om promoties en campagnes op te zetten. En de performance daarvan proactief te monitoren, inclusief terugkoppelen van learnings. De sweet spot tussen informatie, inspiratie en SEO vinden? Dat is jouw missie. En waar je energie van krijgt.

DE SAMENVATTING

▪ Je analyseert, beoordeelt en optimaliseert customer journeys

▪ Je vertaalt die inzichten naar effectieve verbeteringen

▪ Je creëert SEO-proof content die klanten verder helpt én inspireert

▪ Waarbij je altijd de sweet spot vindt tussen informatie, inspiratie en SEO

▪ Je initieert en operationaliseert campagnes en promo’s, samen met leveranciers.

WAT MOET JE IN HUIS HEBBEN?

▪ Een Bachelor achtergrond, bijvoorbeeld richting marketing/communicatie

▪ Passie voor online marketing/merchandising, maar vooral voor de klant!

▪ Communicatief ijzersterk, uiteraard ook op beeldschermen

▪ Analytisch inzicht; je bent niet bang voor data crunchen in Excel

▪ Commercieel instinct, troubleshoot kwaliteiten, organisatorisch mastermind.

WAT JE GRAAG WILT WETEN? Dat de werkomgeving jong, innovatief en informeel is. Dat je de vrijheid hebt om jouw ideeën de organisatie in te schieten. Dat die ideeën daar niet ‘verdwalen’, maar echt worden opgepikt. Dat je kunt zweten in de games room of op het voetbalveld. Dat de vrijdagmiddagborrels legendarisch zijn. Dat je proost met e-commerce pro’s die hun kennis en ervaringen graag delen. Dat zij ook willen horen wat jij wil verbeteren. Dat we flink investeren in je persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Dat we met zelforganiserende teams werken. En dat je meteen een gewaardeerd lid van jouw team bent.

Heb je interesse? Mail je CV en motivatie (mits je een beperking hebt!) naar contact@corcore.nl


2. BRAND SPECIALIST

Hoe open minded je ook bent, de kans is groot dat je favoriete merken hebt. Misschien vanwege de reputatie. Of omdat je zelf positieve ervaringen met die merken hebt. Maar het kan ook zijn dat ‘jouw’ merken net wat slimmer in de markt worden gezet. Door het merk zelf. Of door Brand Specialisten die ze daarbij ondersteunen. Iets voor jou?

DE BRAND SPECIALIST weet dat de snelste weg naar het hart van de klant, de ultieme customer journey is. Je zoomt in op alle aspecten die de merkbelevenis aanwakkeren. Denk aan het analyseren van de customer journey (wat werkt en waarom?) en aan het doorvertalen van die fact-based insights naar concrete verbeteringen. Je creëert en optimaliseert sterk klantgerichte content (tekst, visuals) en rolt de ambitieuze marketingplannen uit, inclusief coördinatie van de daaruit voortvloeiende promoties en -campagnes.

DE BRAND SPECIALIST zoekt (en vindt) manieren om het merk onderscheidend te positioneren en de performance te boosten. Soms solo, maar veel vaker samen met het merk zelf. Welke acties en campagnes waren een succes? Welke cross- en upsell kansen zijn er? En hoe laten we productintroducties bij de juiste doelgroepen landen? De rol biedt volop kansen om te pionieren en innige relaties op te bouwen met interne stakeholders als marketing, merchandising en UX, maar ook met externe counterparts bij ‘jouw’ merk.

DE SAMENVATTING

▪ Je positioneert jouw merk overtuigend, zowel binnen als buiten ons platform

▪ Je creëert (SEO proof) content en verbetert de customer journey continu

▪ Je signaleert en benut uiteenlopende commerciële kansen

▪ Je denkt mee over marketingacties en campagnes, die je ook zelf coördineert

▪ Je bent hét aanspreekpunt van jouw merk, o.a. op marketinggebied WAT MOET JE IN HUIS HEBBEN?

▪ Bachelor, 1-3 jaar (online) werkervaring met content en customer journeys

▪ Je kent de laatste trends op online marketing en merchandising gebied

▪ Je koppelt creativiteit aan passie voor fact-driven werken en analytische skills

▪ Je kunt veel balletjes in de lucht houden en bent een behendig stakeholdermanager

▪ Communicatief ijzersterk, commercieel instinct, geboren troubleshooter.

WAT JE GRAAG WILT WETEN? Dat de werkomgeving jong, innovatief en informeel is. Dat je de vrijheid hebt om jouw ideeën de organisatie in te schieten. Dat die ideeën daar niet ‘verdwalen’, maar echt worden opgepikt. Dat je kunt zweten in de games room of op het voetbalveld. Dat de vrijdagmiddagborrels legendarisch zijn. Dat je proost met e-commerce pro’s die hun kennis en ervaringen graag delen. Dat zij ook willen horen wat jij wil verbeteren. Dat we flink investeren in je persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Dat we met zelforganiserende teams werken. En dat je meteen een gewaardeerd lid van jouw team bent.

Heb je interesse? Mail je CV en motivatie (mits je een beperking hebt!) naar contact@corcore.nl


3. COMMERCIEEL ANALIST ZAKELIJK VERKOPEN

Als Commercieel Analist Zakelijk Verkopen ontwikkel je modellen waarmee we zakelijke partners even persoonlijk kunnen bedienen als onze klanten. Uitdagend, want je betreedt een greenfield en kunt niet volstaan met het draaien van ‘uitgekauwde’ analyses op basis van bewezen theorie. Sterker nog; het is aan jou om hypotheses te formuleren waarvan je verwacht dat ze relevante inzichten kunnen opleveren.

Vanuit je ambitie om data-gedreven commerciële keuzes te faciliteren, duik je de data in. Waar laten we verkoopkansen liggen? Welke verkopers ontbreken op ons platform? Wie groeit er wel, wie niet en wat verklaart die verschillen? Jouw inzichten stellen ons in staat kostenefficiënt te sturen op het aantrekken van nieuwe verkopers, de groei van bestaande verkopers te stimuleren en ‘uitval’ te minimaliseren. Bovendien ondersteun je bij het opstellen van data-gedreven omzetprognoses, zowel voor het verkoopplatform als de logistieke propositie.

In het kort:

▪ Formuleren hypothesen om de zakelijke verkoperservaring bestuurbaar te maken.

▪ Verzamelen en structureren data, ontwikkelen modellen, doen van analyses.

▪ Ontwikkelen en optimaliseren van het verkopers lifetime value model

▪ Ad-hoc analyses om trendbreuken op commerciële doelstellingen te verklaren.

Wie jij bent:

Een conceptueel sterke Commercieel Analist die graag die graag datamodderworstelt en een kick krijgt van het bedenken en, fact-based, testen van hypothesen. Iemand die weet dat niet elke hypothese steek houdt, maar dat er uiteindelijk één tussen zit die nieuw licht op vraagstukken schijnt. Je combineert een analytische geest met de drive om innovaties samen met de business naar de finish te brengen. Je krijgt mensen mee, ook als die niet binnen je directe invloedssfeer vallen.

Must haves:

▪ WO werk- en denkniveau, 2-4 jaar relevante werkervaring

▪ Ervaring met advanced analytics en het conceptualiseren van modellen

▪ Goed ontwikkeld business instinct en commercieel gedreven

▪ Je kunt complexe inzichten overtuigend presenteren

▪ Pionierende instelling, enthousiast ambassadeur van je modellen

Jouw werkomgeving:

Deze rol plaatst je in het hart van onze commerciële operatie. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor twee proposities, ons partnerplatform en logistiek. Je bent de analytische rechterhand van onze Productmanager en hebt veel contact met de business, want het partnerplatform draait binnen alle winkelteams. Daarnaast zullen jouw modellen en inzichten breed binnen de organisatie worden uitgerold. De setting is informeel, nuchter en innovatief. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. Solo bereik je mooie dingen. Samen nog veel meer.

Heb je interesse? Mail je CV en motivatie (mits je een beperking hebt!) naar contact@corcore.nl